Eye Wish Opticiens

Wie?

Erik Geersing is al ruim dertig jaar opticien. In 2004 nam hij Eye Wish Opticiens Haren over. Samen met collega Ton verzorgt hij de oogmetingen bij de klanten. Daarnaast zijn er nog drie medewerkers in dienst.

Erik vertelt: “Twee van mijn medewerkers zijn hier nog niet zo lang, maar Ton en Herma zijn bekende gezichten in de zaak. Ton was eerst mijn collega bij Eye Wish, hij is hier al sinds de overname. Met Herma heb ik ook een verleden: wij hebben ook ooit nog samen gewerkt. Zij werkt hier nu al weer acht jaar.” De kans is dus groot dat u bij Eye Wish wordt geholpen door een vertrouwd iemand.

Wat?

Eye Wish Opticiens verzorgt oogmetingen voor brillen, contactlenzen en zonnebrillen. Erik vertelt: “We verkopen relatief veel zonnebrillen. Op sterkte, maar ook met normale glazen. Ik ben nogal een fietsfanaat, dus wij hebben ook een collectie fietszonnebrillen van het merk Bollé. Dat is een hele mooie fietsbril van een goede kwaliteit. Wij zijn de enigen in Haren die dat merk verkopen.

Verder verkoopt Eye Wish Haren heel veel contactlenzen. De optiekzaak heeft diverse varianten zoals maandlenzen, daglenzen en multifocale lenzen. “Ton en ik zitten op één lijn als het gaat om advies of service wat betreft de lenzen. Mensen komen hier terug voor de persoonlijke touch, net even dat beetje extra voor de klant kunnen betekenen. Zelfs studenten die allang niet meer in Haren wonen, komen nog twee keer per jaar op lenzencontrole, omdat ze het hier prettig vinden.”

In het assortiment monturen heeft de klant ruim keus. “Ray-Ban is een populair merk, bij iedereen wel bekend. We hebben ook Silhouette, Gucci, Ralph Lauren, Serengeti en Persol. De prijzen lopen uiteen bij Eye Wish. We hebben bijvoorbeeld zonnebrillen van 40 tot en met 400 euro. Het ligt er maar net aan wat je zoekt en nodig hebt.”

Een nieuw merk in het assortiment is Monoqool, die monturen met de laatste 3D techniek maken. Het 3D frontje in combinatie met pootjes van chirurgisch staal maken de bril heel licht en daardoor heel comfortabel. Wederom is Erik de enige in Haren die dit vernieuwende merk verkoopt.

Hoe?

De variatie en afwisseling maken het voor Erik en zijn collega’s interessant. “De metingen, het medische aspect van het vak, maar ook het maken van de brillen – we maken de bril helemaal zelf in de werkplaats – is allemaal erg leuk om te doen. Maar het leukste is het contact met de klanten. Ze een proefbril opzetten en dan mee nemen naar buiten om te laten zien wat het verschil is, dat blijft een prachtig moment.”

Waar?

In het pand aan de Rijksstraatweg zit misschien al 40 jaar een opticien. Het huidige interieur dateert uit 2014. Erik: “Ik vind het een mooie winkel, met een goede uitstraling. De verdeling van de werkvloer is ook prima. Haren is een leuk dorp met leuke mensen. Maar we krijgen ook veel mensen uit de omliggende dorpen. Zelfs als er daar een opticien in de buurt zit.”

Waarom?

“Mensen komen hier omdat ze van ons hebben gehoord en omdat vaste klanten ons waarderen. Maar we verzorgen ook speciale oogmetingen voor vliegmedische keuringen. Een keuringsarts uit Haren verzorgt deze keuringen en verwijst (amateur)piloten en professionele dronebestuurders die deze keuringen verplicht moeten ondergaan naar ons door voor de oogmeting. Voor ons is dat meer service dan een verdienmodel, want we zien die mensen vaak maar één keer. Maar we horen wel veel interessante verhalen!”

Verder?

Op vrijdagavond is Eye Wish Opticiens Haren altijd geopend. “We hebben vaak afspraken voor oogmetingen op die avond. Die afspraken kunnen onder andere online ingepland worden. Alleen tussen 18.00 en 19.00 uur zijn we even gesloten. Dan gaan we met de collega’s gezellig een hapje eten. Zo spreek je elkaar ook eens over iets anders dan het werk!”

 

 

Openingstijden

Maandag13.00 - 18.00
Dinsdag09.30 - 18.00
Woensdag09.30 - 18.00
Donderdag09.30 - 18.00
Vrijdag09.30 - 18.00
19.00 -21.00
Zaterdag09.30 - 17.00

Contact informatie

Rijksstraatweg 193A
9752 BH Haren

050 – 534 43 75

www.eyewish.nl