Lusso Mode

Wie?

Naast directiesecretaresse bij Essity Operations Hoogezand BV is Linda Horlings samen met haar partner Albert de Boer eigenaar van Lusso Mode in Haren en Winschoten. Linda vertelt: “Ik werk al dertig jaar parttime voor Essity, ook wel bekend als de luierfabriek, en vind het nog steeds leuk. In 2010 begonnen we met Lusso Mode in Winschoten, sindsdien combineer ik het.”

“Ik heb vroeger wel in kledingwinkels gewerkt, maar kom oorspronkelijk niet uit de kledingbranche.  Albert wel, hij heeft veel ervaring in de herenmode. In Winschoten verkopen we dan ook dames- én herenmode. In Haren – waar we in 2015 begonnen – is het pand net even kleiner en zijn we ons al snel gaan concentreren op de damesmode.”

Wat?

Lusso Mode verkoopt draagbare, vrouwelijke dameskleding met een grote variëteit aan maten. Van XS tot XXL is te krijgen bij de modezaak. Linda: “Wij verkopen bijvoorbeeld Soyaconcept. Een Deens merk met een hele brede groep maten en fijne prijzen. In Winschoten hebben we al echte Soya Concept fans, maar dat begint in Haren ook te komen. Voornamelijk vanwege de goede prijs-kwaliteitsverhouding.”

“Een ander mooi merk is het Nederlandse Expresso. Daar zijn veel vrouwen in Haren blij mee, want het is een heel vrouwelijk merk die zowel zakelijk als in de vrije tijd goed gedragen kan worden. Naast de seizoencollecties hebben ze een basiscollectie die enorm aanslaat en altijd op voorraad is.”

“Verder verkopen we Zoso Fashion, die veel werkt met de traveller stof die nu zo populair is. Deze stof valt altijd mooi en de kleding is heel betaalbaar. Dan hebben we nog broeken van Angels Jeans en Zizo. Beide hebben een mooie pasvorm, die bij bijna alle vrouwen goed valt en super zit, vooral omdat ze hoger in de taille zitten. Angels heeft hele basic broeken, dat blijft, maar de laatste jaren wordt het merk ook steeds meer fun.”

“Binnenkort beginnen we met nog een paar nieuwe merken: Intown uit Denemarken, Poools en Maicazz. Een mooie aanvulling op de merken die we al hebben. Zo blijven we onze klanten steeds verrassen.”

Waarom?

“Bij ons komen vrouwen van alle leeftijden en met alle maten. We hebben een mix van stijlen en prijzen waardoor vrijwel iedereen hier lekker kan snuffelen en shoppen. We willen graag dat vrouwen de keuze hebben bij ons. De kleding kan ook goed gecombineerd worden. Door een wat duurder item te combineren met een goedkoper merk, kun je toch voor een hele redelijke prijs een mooie set dragen. En dus tevreden de deur uitlopen; daar doen we het voor!”

Hoe?

Linda werkt regelmatig in het filiaal in Haren, maar het gezicht van de zaak is voor velen toch wel Rieke. Zij werkt de meeste uren in deze vestiging en trakteert via Facebook de klanten op leuke inspiratiefoto’s. Zelfs vanuit Australië krijgt ze reacties en dan geeft ze de geshowde set mee aan familieleden die naar Australië afreizen. Rieke’s collega Janet werkt net als Linda in beide filialen.

Linda vertelt: “Janet en Rieke zijn beide heel eerlijk naar klanten toe. Als iets niet leuk staat, zeggen ze dat! Daarnaast is Rieke is met haar spontaniteit een echte klantenbinder. Ik durf wel te zeggen dat wij hier heel gastvrij en servicegericht zijn en dat is voor een groot deel de verdienste van onze medewerkers. Dankzij hun hebben we veel vaste klanten! Ook hebben we een spaarsysteem voor vaste klanten.”

Waar?

Lusso Mode is gevestigd in Haren aan de Rijksstraatweg en in Winschoten aan de Langestraat. Een groot deel van de collectie verkopen ze in beide winkels, waardoor het nooit een probleem is als de juiste maat er niet is. Dan wordt die gewoon vanuit het andere filiaal meegenomen.

Met de inkoop houdt Linda tegenwoordig wel rekening met de verschillen tussen de twee filialen. “In Haren is de smaak net even anders. Vrouwen houden hier niet zo van grote prints bijvoorbeeld. Doordat we ook veel betaalbare kleding hebben, denken ze soms dat de kwaliteit niet zo goed is. Wij zeggen dan altijd: test het maar uit. Dan merk je vanzelf dat het goed is!”

Verder?

Lusso is Italiaans en betekent: luxe. Dat vonden Albert en Linda een toepasselijke naam toen ze met de winkel in Winschoten begonnen. “Met luxe bedoelen we dan niet zozeer dat de kleding duur is, maar juist dat luxe gevoel van mooie kleding, er leuk uit kunnen zien. We hopen dat mensen dat gevoel hebben bij ons en onze winkels!”

 

 

 

Openingstijden

Maandag13.00 - 17.30
Dinsdag10.00 - 17.30
Woensdag10.00 - 17.30
Donderdag10.00 - 17.30
Vrijdag10.00 - 20.00
Zaterdag10.00 - 17.00

Contact informatie

Rijksstraatweg 176
9752 BP Haren

050 – 280 66 23

info@lussomode.nl
F: @Lusso mode Haren